4.decembrī, klubā “Melnā Piektdiena” black metal mūzikas koncerts “Under the Black Metal Siege”, kurā spēlēs arī čehu underground black metal grupa SEKHMET
Saīsināts. Pilnu rakstu un interviju varēsiet lasīt gaidāmajā žurnāla ”Akorda Gars” debijas numurā.
Intervija: I.T.
Black metal apvienība SEKHMET no Dečinas pilsētas Čehijā ir viena no tām daudzajām grupām ar šādu nosaukumu, kas cenšas kaut ko sasniegt tumšās mūzikas pasaulē un visai veiksmīgi dara to jau vairākus gadus. 2002. gadā to dibina kopā sanākušie, ar pārspīlēto pasaules gaišumu neapmierinātie Frk – vokāls, Set – ģitāra un Ragnar – bungas. Nedaudz vēlāk tajā pat gadā viņiem uz basa pievienojas Warlord. Pirmajos grupas darbības gados sastāvā notiek visai interesantas izmaiņas – nāk un aiziet divi otrie ģitāristi, kā arī nomainās vokālists, kurš no pirmā albuma līdz pat šimbrīdim ir palicis nemainīgs un atsaucas uz vārda Abaddon. Kopš tā laika grupas sastāvs ir palicis nemainīgs: Set – ģitāra, Abaddon – vokāls, Ragnar – bungas un Warlord bass. Tomēr laiks nav pavadīts veltīgi un par SEKHMET jau runā nevis kā tikai par entuziastu kopu, bet par vērā ņemamu muzikālu vienību, par ko liecina grupas visai piesātinātais koncertu grafiks gan pašu mājās, gan dalība valsts nozīmes metāla festivālos.
2005. gadā Teplickas studijā top ieraksts pirmajam demoalbumam, kas ar nosaukumu „Pomsta Pekelných Legií”, kas ir visai pieprasīts. Nākošajā gadā seko dalītais albums ar Slovaku grupu EVIL DEAD „Victims Of The Cult”, bet vēl pēc koncertiem piesātināta gada studijā A-ZYL tapušais pirmais lielais albums „Masová Očista Člověka”/ „Mass Catharsis Of Man”, kurš tiek izdots gan kasetes gan CD versijā, kur kompaktdiskā papildus vēl ir pievienoti koncertieraksti. Albumam seko koncerti ārpus Čehijas teritorijas – grupa spēlē Vācijā, Itālijā un arī Polijā.
2007. gada nogalē SEKHMET vēlreiz izverd savas dusmas jaunā albumā „Okularis Infernum”, kurš ierakstīts Silence S.E. studijā. Seko turneja kopā ar Čehu grupu INFERNO un piedalīšanās Dunkelheit festivālā. 2008. gads grupai iezīmējas jau ar krietni vērienīgu turneju pa Ungāriju, Serbiju un pašu mājām, kur galvaspilsētā Prāgā tiek nospēlēts ne viens vien koncerts. Netiek aizmirsta arī dzimtā Dečina.
Šogad, parādoties jaunam materiālam, grupa koncertē visai maz, lielāko daļu laika pavadot ierakstu studijā, kur top materiāls jaunajam albumam. Tomēr grupa piedalās veltījuma albuma izveidē grupai MASTER’S HAMMER. Tiek arī izdots četru grupu dalītais albums „United In Hell”, kurā kopā ar SEKHMET ir pārstāvētas itāļu grupas THE TRUE ENDLESS, TUNDRA un čehu grupa INFERNO.
Intervija ar ģitāristu Set no SEKHMET.
I.T.: SEKHMET pirmoreiz spēlēs no jums tik tālā Eiro-austrumzemē kā Latvija. Vai Tev ir kas zināms par vietējo metāla skatuvi un ko paši gaidāt no šī pasākuma?
Set: Neviens no mums vēl nav pat bijis jūsu zemē. Zinu tikai to, ka jums tur notiek ne sevišķi daudz metāla koncertu, tā kā es domāju, ka daudzi atnāks uz mums paskatīties. Bet ne jau, ka mūsu dēļ, bet, tādēļ, ka koncerti ir reti. Es zinu dažas grupas no jūsu puses piemēram DARK DOMINATION un LOITS no Igaunijas.
I.T.: Ko lai Latvijas metāla fani gaida no jums?
Set: Es gan nezinu, ko jūs no mums gribat dzirdēt, bet esiet par to pārliecināti, ka mēs Rīgā uz skatuves būsim un spēlēsim True UG Czech Black metal, kas būs naida, gāzmasku, nāves virpuļvētru, Sātana, Jēzus nāves un, protams, alkohola pārsātināts šovs. Hehe!
I.T.: Black metal parasti rada asociācijas ar Sātanismu un līdzīgas ievirzes filozofiju. Kādas ir jūsu attiecības ar to ragaino čali un reliģiju?
Set: Tās ir karš pret žīdiem un kristiešiem, kuri pēdējā laikā ir nogalinājuši daudz brīvi domājošus cilvēkus. Kristieši ir nogalinājuši vairāk nekā jebkuras citas reliģijas pārstāvji vai citi, kas ir bijuši jelkādas apsēstības varā. Tie ienāca mūsu pagāniskajā Eiropā un iznīcināja mūsu vēsturi un mūsu iekšējo būtību. Tas arī ir iemesls, kāpēc mēs sevi izpaužam kopībā ar Sātanu un viņa ideoloģiju. Bet „Sātans” – tas ir tikai vārds, kuru mēs izmantojam šajā karā. Mēs neticam ne Dievam, ne Sātanam. Sātans ir tikai žīdu dieva pretnostādījums.
I.T.: Grupas pēdējais albums iznāca 2007. gadā. Vai grupa jau ir radījusi kādu jaunu materiālu un vai kaut kas no tā tiks spēlēts arī Rīgā?
Set: Mēs tagad katru nedēļas nogali sēžam ierakstu studijā un rakstam jaunu albumu, kura nosaukums būs „Opus Of Monstrosity”. Spēlēsim. Noteikti.
I.T.:Daži noslēguma vārdi Rīgas publikai.
Set: Nāciet un atbalstiet underground metāla scēnu Rīgas “MP” klubā. Lai slavēts Haoss!
Amorphis - skyforger
sekhmet - okularis infernum
gaidīsim
Destruction - huskvarn
Necrophagist - flaying
:D:D
^tas džeks pats maz saprot, ko runā? LOL, trve satan...
par kādu vēsturi un iekšējo būtību tas idiots tur runā? ja viņam ir kompleksi un viņš nesaprot kas viņš tāds ir, tad tās ir viņa problēmas. Eiropas vēsture nekur nav iznīcināta, or am i wrong? ja tā būtu (es pieņemu, ka viņš varbūt runā par senajiem reliģiskajiem kultiem), tad šodien mēs neko nezinātu ne par Odinu, Pērkonu, par Hellowīnu, Jāņiem u.t.t. cmon, tas viss ir tepat, un tas viss ir saglabāts (tieši, pašu kristiešu saglabāts, starp citu). eh...
moška pārrijies alu (CZ, takš) un vairs nesaprot ne rītu, ne vakaru?
Kā tu zini, ka acteki vai musulmaņi biji tie ? Tu tur biji ? Un vai nav vienalga ? Viens domā tā , cits savādāk...
par Sekhmet - lai runā mūzika.
ja būs turbo sūds ar elementiem no fussion jazz, tad neatejot no skatuves tas jāiebrēc uz skatuves esošajiem sejā.
(doma: iemest ar korpspeintētu krucifiksa ekskramentu)
ja būs turbo ahujena un labi, attiecīgi paspiest sasvīdušu roku un izteikt viedokli par antisēmitisku un black metal raksturīgu epitetu.
intresanti, cik black metal lietotāju ir absolute mizantropi/
Saglabāts, jā, lielākoties kā eksponāts, ne kā dzīves sastāvdaļa. Kristīgiem lietotājiem drošā veidā, mēģenē saglabāts. Šodien jau daudziem ir brīvi uzskati attiecībā pret pagānisma mantojumu. Varbūt arī Tev. Kādreiz tā nebija.
Man ir aizdomas, ka gan jau kristieši labprāt būtu to visu savā laikā pilnīgi aizslaucījuši nah, ja vien nepatraucētu dažas lietas:
1. Cilvēku vidū tas izrādījās gana dziļi iesakņojies, kaut arī darbs bija ilgs.
2. Tā kā pašiem nācās inkorporēt daudz ko no tā, lai piemērotu savu jauno "brendu", tad nevarēja visu vākt pa tīro.
3. Pārāk ilgs laiks un pārāk plašas teritorijas, viļņveida izplatīšanās gadsimtu gaitā.
4.Propagandas mehānismi tajos laikos tomēr bija švakāki, mazāk visaptveroši un grūtāk pārvaldāmi. Vairāk nodarbojās ar apkaušanu, mazāk ar apvārdošanu, bet visus neapkausi.
Kas attiecas uz to ko viņš minēja kā savas grupas stilu, tad es, nu galīgi nezinot kas ir domāts ar burtiem "UG" to frāzi atstāju oriģinālrakstībā.
P.S. P3LICAN, tu tādus toletē bieži izmoci?
www.youtube.com/watch?v=iFMfYnwWW8w...
www.youtube.com/watch?v=7HwDS7v_0pU...
www.youtube.com/watch?v=OAGMEBe4bmM...
^nezinu, vai mums izveidosies sakarīga diskusija, tomēr mana pozīcija inkvizīcijas jautājumā ir ļoti līdzīga, ja ne pat identiska tai, kas izskan šajos video. iesaku noskatīties visu video sēriju.
Nesaprotu, E., ko tu dari šeit, Truemetal-ā. Sludini?
Lietas būtība ir jāmeklē nevis tajā: bija vai nebija inkvizīcija pareiza vai nepareiza, veicinoša vai kavējoša, radoša vai postoša, bet tājā vai kristietība kā reliģija attaisno savu pastāvēšanu šodien pēc visām tām cūcībām, ko tā savas pastāvēšanas laikā ir sadarījusi. Un man šeit nav tai atbalstošas nostājas.
Kautkur jau rakstīju, bet savlaik nošausminājos, apskatot ''Bērnu Bībeli'' - ar smukām bildītēm jauki aprakstīts, kā labais Jahve apkauj Ēģiptiešu zīdaiņus un palīdz izredzētajiem (par kādiem nopelniem, starp citu ?) apslaktēt Izraēlas pamtiedzīvotājus.
"kas jums pret pašu ticību? Uz kājām kāpj? Nesapratīšu nekad šito."
Te varētu daudz un gari pļūtīt, bet īsumā es teiktu, ka tā, manuprēt, ir vieglākā ceļa iešana.
Ticība - vai kāds man var paskaidrot ko nozīmē, un kas tas ir - "ticība"? Reliģiskā gadījumā man tas asociējas ar praktiski bezjēdzīgu terminu, kas ir tikpat bezjēdzīgs kā termins "grēks". Ne vienam ne otram nav reālas eksistences pamatojuma. Mēģinot izprast termina "ticība" būtību, šķiet, ka ar kaut ko tādu jāsaprot kāda cilvēka šaubu pilna cerība, kas nevis ir vērsta ar jautājošu "Vai eksistē?", bet ar apstiprinošu jautājuma ievirzi "Nezinu vai, bet eksistē, jo es apstiprinu savas pieļaujamības vēlamo rezultātu kā nepierādītu, bet esošu!". Tas nozīmē pašiedvesmojošu pašapmānu. Jo realitātē ticība nedod nekādu citu rezultātu kā ilūziju. Un, ja cilvēks tiešām sev iedveš domu par ticību, tad laikam jau šis fenomens nostrādā aanlogi narkotikai, jo rada atkarību no tā. Laikam tāpēc mūsu valstī vai ik uz stūra mudž no ticīgajiem, kuri TIC, un tieši tāpēc nekā cita nedara, kā gvelž par ticību. ak jā, un lamā valdību, kuru, paši savas ticības notrulinātās spriestspējas dēļ, savulaik pie siles pielaida. Nu, ko reliģiski atkarīgie ticības narkaši - baznīcā salmus un mizas (psalmus un mises) dod! Kurš pirmais, tas vairāk dabūs. Bēēēēēēē!
nu bet uz to jau arī tas viss balstās, tieši un konkrēti. turklāt 'īstens ticīgais', piemēram, bezsmadzeņu muslims, ticības vārdā arī nogalināt nebaidīsies, jo Allāhs taču to vien vēlas!
www.tvnet.lv/zinas/intervijas/ar...
"Kāpēc Latvijā nebūs bērnu?
Kamēr cilvēki nekļūs par musulmaņiem, bērnu nebūs, jo bērnus negrib. Viņi nezina, ko ar tiem darīt, viņi nezina, ko tiem mācīt. Protams, cilvēki atrunājas ar naudas trūkumu, bet uz pasaules fona Latvija nav nabadzīga. Patiesībā bērns ir svešs cilvēks, kuram neko neiemāca, tāpēc tas nekad nekļūst tuvs, bet ir tikai svešinieks, kas "nojucis citādi". Tāpēc labāk un izdevīgāk ir braukt ceļojumos, pirkt mantas, nevis nopūlēties ar bērnu. Starp svešiniekiem ir paaudžu konflikti, kādu nekad nav īstiem musulmaņiem, jo viņi dzīvo un mācās ar islāma vērtībām, kuras neatšķiras vienai un otrai paaudzei.
Vai pagānisms rada tā dēvēto civilizāciju konfliktu?
Nav civilizāciju konflikta. Es piekrītu Blēram, ka vienā pusē ir nevis civilizācija, bet barbari. Pēc definīcijas "mītiskie" barbari ir tie, kas puspliki klejo apkārt bez vērtībām un bez ierobežojumiem. Civilizētiem cilvēkiem ir augsti attīstītas vērtības un noteikti ierobežojumi. Cilvēki, kuriem nav vērtību, kuri var rīkoties jebkā un sauc to par brīvību vai visatļautību, kuriem ētika ir nesaprotams jēdziens, ir barbari, mežoņi. Tad jūs saprotat, kura puse atbilst "mežoņu", "barbaru" definīcijai... Šiem cilvēkiem galvenais ir korporatīvisms, kad lielās kompānijas, lai saglabātu sev peļņu, saplūst ar valsts varu un izmanto to. Hitlers atrada ienaidniekus — ebrejus —, kurus izmantot, Bušs ir atradis citus semītus — arābus un musulmaņus vispār.
Kādu redzat Eiropas un Latvijas nākotni? Es neesmu pareģis, nevaru prognozēt nākotni. Bet, ja vaicājat manas domas, tad uzskatu, ka Eiropa pamazām pieņems islāmu, ka Eiropa kļūs par musulmaņu pasauli, un arī Latvija ar laiku tāda kļūs. Nezinu, kad tas notiks, bet tā tas notiks. "
Pilns komplekts, kaa saka... Sveiciens inkviziicijas apologjeetam no koleegja seetas otraa pusee.
Jeb kaa vinjiem to antipodu sauc?
www.youtube.com/watch?v=BcNy8PfDcDE...
www.youtube.com/watch?v=oxsaRyU_g8c...
dižie teologi, bļa. davai ka vēl vairāk šitādus rītārdus, un drīz mēs visi būsim begti. stand against islam!