vokālās problēmas
0
tikko sāku darboties kā vokāls vienā metalcore grupā. pēdējā mēģī nokāvu balsi tā, ka pēc tam pat papīkstēt nevarēju:D ..jautājums: vai tik traki sākumā jābūt, vai daru k-ko nepareizi, vai vienk. mana rīklē nav derīga tādai balssaišu slodzei..?

dzirdēju arī, ka jācenšās to kliedzienu "dabūt ārā no vēdera" (tipa jāatslābina balssaites, nevis tieši otrādi kā es to daru - jāsasprindzina)..un tad kaklam vispār nekādas slodzes neesot.

(vokāls mums paredzēts no metalcore un thrashā raksturīgās kliegšanas līdz growlam)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
varbūt kāds var arī ieteikt, kā to balsi vislabāk trennēt?
0
vari palasiit shite, moke paliidz
www.voicelesson.com/html/lessons/free_l...
0
es te shitaados portaalos galigs iessaacejs.vai kaac nepateiktu kaa var saakt savu diskusu?
0
labāk nevajag...
0
par veelu:)
0
Tieši tā - jebkurā vokāla veidā galvenais ir iemācīties pareizi izmantot elpu, t.i. likt diafragmai strādāt. Vīriešiem tas parasti sanāk ātrāk.
0
To Intars: Tiešām? ;)
0
Ugga, ee, labs raksts. mums noderēs... :)
0
Saulīte: jā, tiešām, jo lielākā daļa vīriešu ķermeņa uzbūves dēļ 'by default' elpo tehniski pareizāk.
0
cienu tos vokaalistus kas tieshaam to skanju njem no veedera aaraa, tie kas mikrofonu tur taa kaa tas ir jaatur, nevis apkjer ar abaam rokaam mikrofona galvu un tad baigais growls naak aaraa:)
0
..ok, mēģināšu kaut kā cīnīties.. gan jau pie kāda rezultāta tikšu - laba vai slikta ..tas jau ir cits jautājums:))
0
Labs variants, kā "atrast" presi:apsēsties uz krēsla, noliekties uz priekšu un apķert kājas ar rokām, sasprindzināt vēderpresi un ātri elpot. Pirmais solis ir iemācīties elpot ar diafragmu tā, ka necilājas pleci. Ja tas ir atrasts, ir gandrīz pietiekami. Ja ir vēlme pēc garākas elpas, t.i. varēšanas ievilkt vairāk gaisa, jāmācās elpot "ar muguru". To nav tik viegli atrast, bet tad tiešām, pieliekot rokas pie sāniem vai muguras var just, kā gaiss izpleš sānus uz aizmuguri.

P.S. Intaram taisnībā, vīriešcilvēkiem tiešām lielākoties preses elpa nav jāmācās, jo tas jau sanāk dabiski.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Slayerman (18 gadi)
Viskas