draudzibas dienas
0
Trešdien, 2.aprīlī, LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka Rīgas Domē iesniedza paziņojumu par gājienu un sapulci uz 31.maiju, TVNET informēja lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka".

Šogad Draudzības dienas tiek plānotas laikā no 30.maija līdz 1.jūnijam. Gājiens notiks sestdien, 31.maijā. Draudzības dienu programmā bez gājiena paredzēta politiskā diskusija par daudzveidību un konkurētspēju, LGBT filmu skate, mākslas izstāde un varavīksnes balle. Savu dalību jau ir pieteikuši 100 starptautiskās cilvēktiesību organizācijas Amnesty International darbinieki no vairākām Eiropas valstīm. Tiek gaidīti arī citi ārvalstu viesi.

''Esam pārliecināti, ka šogad Draudzības dienas būs vēl veiksmīgākas nekā iepriekšējos gados, jo ar katru gadu mūsu atbalstītāju loks pieaug un arvien vairāk cilvēku ir gatavi atklāti pieprasīt vienlīdzīgas tiesības visiem Latvijas iedzīvotājiem,'' stāsta Mozaīkas valdes priekšsēdētāja Linda Freimane.

Savukārt Mozaīkas valdes locekle un Draudzības dienu rīkotāja Kristīne Garina teic: ''Ļoti gribas cerēt, ka šogad, tāpat kā pagājušajā gadā, mums nebūs nekādu problēmu organizēt gājienu. Ceram uz labu sadarbību ar policiju, kā arī, ka agresīvie grupējumi un sektanti būs sapratuši, ka viņu protestiem nav nekādas jēgas.''

Šis ir trešais gads, kad LGBT tiesību aizstāvju organizācija Mozaīka rīko Draudzības dienas. 2006. gadā. Rīgas dome aizliedza rīkot gājienu. Mozaīka šo lēmumu pārsūdzēja, un 2007. gada 15.novembrī LR Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments konstatēja, ka Rīgas domes lēmums bija prettiesisks. Pagājušā gada vasarā Draudzības dienu gājiens notika Vērmanes dārzā, un tajā piedalījās ap 700 cilvēku.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Amnesty International
sitos pidarus nahuj shut nost
0
Jobanijvrot ! Kāda daikta pēc, Bobij, tu šito kaku te ieliki ? Es avīzes / portālus nelasu, Panorāmu neskatos, tāpēc būtu mierīgi palaidis garām šito pederastiju. Tagad atkal sacels haju un uztaisīs baigo reklāmu kaku bīdītājiem :(
0
"Savu dalību jau ir pieteikuši 100 starptautiskās cilvēktiesību organizācijas..." Bļe, ja viņu vidū būs tie, kas ārzemēs gājienos staigā ar milzīgiem, rozā plastamasa pimpjiem rociņā un vicinās ar citiem tāda veida atribūtiem, tad es no neintrāla ierēcēja par šo gājienu kļūšu par aktīvu pretinieku.
0
Bija pasīva, bet tagad aktīva, skan interesanti :).
0
Johaidi, atkal policija šos sargās? No kā viņus sargāt? Mani no viņiem vajag sargāt! Ja es ar brāli divatā pa ielu tobrīd eju, un te - šo gājiens priekšā...
0
Nepaies ne pieci gadi, kad jau šie Brīvības pieminekļa priekšā daiktēs viens otru un pieprasīs vienlīdzību.
Vareni un apbrīnojami!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas