25.oktobrī 12:00 pasaules ga
-15

25.oktobrī 12:00 pasaules garākā deja Rīgas centrā
Pasaules garākā deja Rīgas centrā

Sestdien, 25.oktobrī, plkst. 12:00 Latvijas tautas deju ansambļi vienosies kopīgā dejā, lai uzstādītu jaunu pasaules rekordu kategorijā „garākā deja”. Jauna pasaules rekorda uzstādīšana plānota kā tautas deju kolektīvu apsveikums Latvijas valsts neatkarības 90 gadadienā. Vairāk nekā 1500 dejotāju vienosies vienā no cēlākajām un spilgtākajām latviešu dejām, kas izturējusi laika pārbaudi - „Gatves dejā”, lai izdejotu to cauri pašai Vecrīgas sirdij. Dejotāju gatve vīsies no Latvijas Universitātes ēkas Raiņa bulvārī 19 līdz Rīgas Tehniskās universitātes ēkai Kaļķu ielā 1.

Pasākuma idejas autors ir tautas deju ansamblis „Vektors”, kas šī gada rudenī ar diviem koncertiem atzīmēs savas pastāvēšanas 50 gadadienu. Ansambļa ilggadējais vadītājs, Dziesmu un Deju svētku virsvadītājs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Uldis Šteins norāda, ka šim pasākumam izvēlēta „Gatves dejas” etnogrāfiskā horeogrāfija, lai svētku priekšvakarā vēlreiz padomātu par to, no kurienes mēs nākam, kurp dodamies, par mūsu tautas vērtībām un tās spēku.

Kā neatkarīgie novērotāji jauna pasaules rekorda uzstādīšanas mēģinājumam tiks pieaicināti Latvijā pazīstami un uzticību iemantojuši sabiedrības locekļi. „Vektors” dejotāju pulkā aicinājis piedalīties Rīgas deju kolektīvus un tuvāku un attālāku rajonu dejotājus. Pasākuma organizatori - Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubs.

klubs415.lv (2008.10.21)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
kaut tu vienreiz nosprāgtu, suka, bļeģ!
0
Ir jau jauki, ka kāds te visādus rekordus mēģina pārspēt, bet kāds tam sakars ar metālu?
+2
Es ierēcu, kā nupat šiem Pakistānā neizdevās uzstādīt Ginesa rekordu par garāko sviestmaisi - aprija, pirms paspēja nomērīt :D
0
36 stundas no vietas vajag dejot, nevis rindā stāties:P
+1
Haha, man šķita, ka tēma būs par pasaules galu :D
0
:D man arī tā likās..
0
Intar, tas man šķiet bija Irānā.
+1
25.oktobrī 12:00 pasaules gals
0
Bija gan Irānā, bet pohuj. :P Tu tāpat irāni no paki diez vai atšķirtu, ja blakus noliktu :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas